Ja esat gribējis atvērt savu restorānu jau gadiem ilgi, iespējams, ir pienācis laiks apsēsties un sagatavot plānu sava biznesa uzsākšanai. Lai palīdzētu jums izveidot panākumu recepti, esam apkopojuši rokasgrāmatu veiksmīgam sākumam, lai jūs vaŗetu pārliecināties, vai jums ir viss, kas nepieciešams lai atvērtu savu restorānu ar pārliecību. Lai gan restorāna startēšana ir aizraujoša tā ir arī laikietilpīga un sekmīga darba uzsākšana nemaz nav tik vienkārša.  Patiesībā, 60 procenti restorānu bankrotē pirmajā gadāTo nestāstam lai apvaldītu jūsu aizrautību. Tomēr vēlamies norādīt, ka, ja vēlaties būt sekmīgs šajā biznesā būs nepieciešams ieguldīt nopietnu naudu un laikuKāpēc daudzi restorāni cieš neveiksmi Atbilde ir plānošanas trūkums. Līdz brīdim, kad varēsiet pirmajam klientam pasniegt vakariņas, jums būs jāpavad daudz laika aprēķinot katru sīkumu par savu restorānu. Sākot ar virtuves iekārtām un ēdienkartēm, telpu plānošanu un personāla atlasi, kā šīs lietas plānosiet posms izšķirs jūsu restorāna likteni. Lai palīdzētu jums plānot, finansēt un pārvaldīt jauno restorānutrīs restorānu īpašnieki dalās ar sava aroda noslēpumiem. Kimai Strengari pieder trīs restorāni Filadelfijas reģionā, tostarp StellaBlu. Yuen Junam pieder ātrie suši restorāni Do You Roll? Tie saņēmuši miljonu dolāru investīcijas. Tālāk ir viņu padoms veiksmei.

Plānošana:

Lai Tevi vada labi nodomi. Ja vēlies kļūt par restorāna īpašnieku, jums ir jāmīl tas, ko darat. Kima Strengari zināja, ka restorāna atvēršana bija pareizais ceļš priekš viņas, bet  viņai vajadzēja strādāt naktīs tīrot biroju ēkas, lai spētu savilkt galus , viņas tikko atvērtajā restorānā.

gribēju restorānu vairāk, kā jebko citu dzīvē, tāpēc uzupurēties varēju bezgalīgiun es nekad neiebildu pret to, viņa sakaLai gūtu panākumus, būs jāiegulda daudz laika un naudas, tāpēc pārliecinieties, ka restorāns ir jūsu kaisle, nevis vienkārši biznesa darījums, ar cerību ka ienāks naudaJau sākumā ir arī labi saprast kāda rakstura restorānu vēlaties. Kādam motīvam jūs sekosiet? Kādas mēbeles jūs gatavojaties iegādāties, lai pielāgotu dizainu? plānosiet telpas?  Par šo tēmu ir daudz rakstu, kas palīdzēs jums sākt darbuIr svarīgi ka jums ir stabils biznesa plāns. Biznesa plānu nav iespējams uzrakstīt uz salvetes stūraNepieciešams detalizēts biznesa plāns, kas noteiks jūsu panākumus. Plānam nav jābūt obligāti garam un garlaicīgam bet atbilstošam. Yuen Juna plānā  ietilpa viss, ko vajadzēs iepirkt restorānam. Tas izskatījās romāns viņš saka. Bet tas palīdzēja mums turēties pie budžeta un sekot līdzi mūsu kapitālam.” Jūsu biznesa plānā jāiekļauj tirgus izpēte, visaptveroša konkurentu izpēte, mērķauditorijas noskaidrošana mārketinga plāna strukturēšana, un stabila budžeta prognoze.

Svarigi ir arī pārbaudīt ēdienkartiJums droši vien padomā ir vairākas lieliskas idejas ēdienkartei jaunajam restorānam, bet vispirms pārbaudiet savu piedāvājumu. Sarīkojiet mazas viesības un uzaicināt ciemiņus, lai izmēģinātu savu ēdienu, pirms atverat restorānu. Iegūstiet godīgas atsauksmes no cilvēkiem par garšu, ieteicamo cenu un arī iespējamajām atrašanās vietāmIespējams, garšu noteiktu ēdienu, bet ja klienti maksā par to vainav tendētas uz savu gaumi, nevar nopelnīt nauduBūtiski ir darbā nolīgt pareizos cilvēkus. Restorānam ir vajadzīgi labi veseli darbinieki, lai to uzturētu, bet pirms sākat algot pavārus un citus darbiniekus noalgo vismaz vel vienu menedžeri, iesaka Juns“Visu nevar paveikt vienatnē, ir pārāk daudz detaļu par kurām rūpēties, viņš sakaNoalgo kādu ar dedzību un pieredzes restorāna jomā,  šis cilvēks palīdzēs pieņemt svarīgus lēmumus.

Mārketinga plāna izveide ir nepieciešama nodrošinātu jaunu cilvēku plūsmu caur savām restorāna durvīm. Dažas idejas: Piedalieties sabiedriskajos pasākumos un pārtikas degustācijās. Jaunajiem klientiem piedāvājiet atlaides. Pievienojaties vietējo uzņēmēju asociācijā. Izmantojiet sociālo mediju kanālus.

FinansējumsKā Ģenerēt pietiekamu starta kapitālu? Tāpat jebkurā biznesā, pārliecinieties, vai jūs zināt, cik daudz naudas nepieciešams, lai iearbinātu savu restorānu. Pirmkārt, Jūs varat paņemt naudas aizdevumu, jeb patēriņa kredītu, lai iegūtu apgrozāmos līdzekļus. Otrkārt, aprēķinat izdevumus restorāna uzturēšanai vismaz priekš sešiem mēnešiem, un treškārt aprēķiniet arī savus personiskos rēķinus vismaz uz sešiem mēnešiem.

Ieplāno ka pirmajos sešos mēnešos naudu zaudēsiet. Dienas laikā ar restorānu naudu nenopelnīsiet. Tam ir vajadzīgs laiks, lai atklātu savu jauno vietu, piesaistītu publiku, un radītu cilvēkos vēlēšanos nākt atkal.

 Īstajam īpašniekam, nekas nav labāks par sava restorāna atvēršanuJūs varat izveidot atmosfēru un virtuvi, kas cilvēkiem patiks, taču tas nāk ar lielu darbu.