Mēs dzīvojam pasaulē, kur daudzi no mums meklē pēc iespējām dzīvot veselīgi un uzturēt sevi slaidus. Tas ir ļoti svarīgi ēst veselīgi un uzturēt veselīgu ikdienu. Dietologa Kerry Torrens iesaka pārtikas produktus, lai atvairītu nevērtīgos produktus, bet uzņemt tād ar uzturvielām, kas ir jūsu ķermeņa vajadzībām, lai radītu serotonīnu – laimes hormonu.

Iegūstiet savu dienas devu D vitamīna …

Saņemt ikdienas savu saules devu ar pārtikas produktiem, kas bagāti ar D vitamīnu, saules vitamīnu, kas saistīts ar labāku noskaņu. Tas ir atrodams olās, treknajās zivīs un bagātinātās sausās brokastīs un pastās.

Lieciet pamatus …

Veidojiet galvenās maltītes ar pārtiku, kas ir bagāta ar aminoskābes triptofāna, kas ir būtisks pamatelements priekš serotonīna. Vistas, brieža gaļa, trekno zivju, piemēram, tunzivis vai lasi, piena produktus, soju, rieksti un sēklas ir laba izvēle. Vitamīns B6 – atrodams brūnajos rīsos, pilngraudu kviešos, pupās un pākšaugos – palīdzēs jūsu ķermenim to visu apstrādāt.

Padzeniet sliktās noskaņas …

Ja jūsu zemais noskaņojums ir saistīts ar nogurumu, palieliniet savu uzņemto vitamīnu B3, kurš jūsu ķermenim vajadzīgs, lai piekļūtu enerģijai, kas iegūta no pārtikas. Tas ir atrodams tītara gaļā, zivīs, olās un pienā.

Vairāk omega-3 …

Palieciet labi ie
eļļots! Omega-3 taukskābes kas ir treknajās zivīs, ir ļoti svarīgas pareizai smadzeņu funkcijai. Veģetāriešiem vajadzētu izvēlēties labas kvalitātes riekstus vai eļļu. Tagad ļoti iecienītas ir čia sēklu eļļa (thechiaco.com.au): augsts omega-3, tā smalkais aromāts padara to ideāli piemērotu kā uzlējumu uz salātiem un dārzeņu.

Uzkodas ar priekšrocībām

Palikt veseliem un izraidīt izsalkuma lēkmes ar vienu no šīm uzkodām nākamreiz nepieciešama skrubināt vēderu …

Tumšā šokolāde

Augstu aizsardzības savienojumus saukts flavonoīds, šokolāde ar kakao saturu virs 70%, ir izrādījusies laba priekš sirds un palīdz pazemināt asinsspiedienu.

Klementīni

Divi no šiem sulīgajiem mazajiem augļiem skaitā kā 1 no jūsu 5 nepieciešamākajiem dienas vitamīniem, un lielākā daļa no jūsu dienas C vitamīna prasības – ļoti svarīgi, ja jūs vēlaties palikt auksti un kukaiņ-brīvi. Tie ir arī lielisks risinājums, ja vien kaut kas salds prasās.

Žāvēti augļi

Tātad tas ir ērts variants, ja jūs esat ceļā. Radi  izmaiņas ar žāvētām vīģēm, pasakains avots dzelzij, kālijam, magnijam un kalcijam. Pievieno žāvētas dzērvenes ar jogurtu un uzkodas, kas satur kālija un šķiedrvielu saturu. Apvienojiet ar nelielu daudzumu riekstu enerģizējošai, saturīgai uzkodai.

 

Kā mēdz teikt – tu esi tas, ko tu ēd! Ja vēlies, lai tavs auto brauc ilgi, tad lieto labas eļļas un degvielu, bet lietojot nepareizus produktus, tu nobeigsi savu braucamrīku. Tavs ķermenis ir daudz svarīgāks par automašīnu – baro to pareizi.