Laba pārtika nav vienīgā sastāvdaļa, lai radītu patīkamu ēšanas pieredzi, saka Carol Wilson.

Kas nosaka jūsu izvēli doties uz kādu restorānu? Ēdienus, nu protams – bet kāda vieta, sēdvietas, cik tālu galdi ir, apkalpošana, darbinieki kopumā, apkārtne, vispārējā gaisotne un, protams, cena?

Īpaši pašreizējā situācijā, restorāni ir veidoti tā, lai mēs gribētu iet uz turieni, vai pēc ātrām pusdienām, vakariņām ar draugiem, vai īpašu notikumu maltīte. Bet kas padara kādu restorānu labāku par citiem? Vai jūs sekotjat ieteikumiem (vai citādi) pārtikas kritiķu vērtējumiem vai pārtikas ceļvežiem?

Personīgi es dodos pēv personiskiem ieteikumiem no draugiem un kolēģiem, bet, ja es esmu svešā pilsētā vai ārzemēs, es vispār izvēlēties vietu, kas ir īpaši apmeklēta – it īpaši, ja tā ir pilna ar vietējiem, tā vienmēr ir laba zīme, ka ēdiens ir svaigi sagatavots un garšos labi.

Ko es atradis kā priekš sevis atgrūdošu, ir vienmuļš, slikti dekorēts, ausu griešanas fona mūziku un galdi izvietoti pārāk cieši mazā telpā; daži restorāni ir tik dedzīgi vēlas iespiest ēdājus tajos iekšā tik daudz uz pusdienām, kā iespējams, ka reizēm es esmu sēdējis tik tuvu blakus galdiņam, ka es varētu būt pievienojies viņu sarunai!

Milzīga izvēlne maziņiem restorānā, nav laba zīme, vai nu – tas parasti nozīmē, ka ēdiens tiek ievests. Es reiz apstājās pie attālā valsts “Gastropub” Skotijas augstienē, kad izvēlnē bija iespēja izvēlēties vistas krūtiņu savvaļas sēņu mērcē. Mans vīrs lūdza šo vistu bez mērces, bet viesmīlis teica, ka tas nebūs iespējams, tāpēc tas bija acīmredzami – ēdiens ir gatavots maisā!

Apstāšanās pie citas valsts smalka pusdienu krogā, tās ēdienkarte bija pilna ar dīvainiem un ārzemnieciskiem ēdieniem. Šefpavārs acīmredzot domāja, ka viņš bija vēl viens Hestons Blumenthals gatavošanā, bet diemžēl bija sajaukta novitāte ar inovācijām un izmantotas dīvaini garšu kombinācijas un sastāvdaļa. Bet tā kā talantīgā Heston ir ēdieni ir labi pārdomāti un rūpīgi izpētīti, pārbaudīti un attīstīti, šī ēdienkarte acīmredzami tāda nebija un piedāvāja gardumus, kā piemēram, kūpinātu pikšu un Roquefort zijvjukūku ar persiku un aveņu mērci … jā tiešām!

Manie mīļākajiem restorānie ir garšīgi, svaigi vārīti ēdieni ar pienācīgu šefpavāru (nav iepirkti gatavi sagatavoti ēdieni), ir naudas vērtība, ir atvieglināta, nesteidzīga atmosfēra, sirsnīgs personāls un draudzīgi zinoša apkalpošana. Labi restorāni pelnījuši tikt apbalvoti ar mūsu pasūtījumiem.

Ko jūs domājat, kāds ir lielisks restorāns?