restaurant dish

Rīga ir viena no tūristu iecienītākajām pilsētām visā Baltijā. Ik gadu Rīgu apmeklē milzīgs tūristu skaits un, protams, kaut kur vajag arī paēst. Rīgā ir daudz vietu, kur var atrast piemērotu ēdienu ikviens – sākot no lētām ātrās ēdināšanas iestādēm līdz pat smalkiem un dārgiem restorāniem.

Ne visiem, protams, ir vēlme doties uz izsmalcinātiem restorāniem, taču, ja tu to vēlies darīt, tad labāk izvēlēties pašus labākos restorānus, lai baudītu neaizmirstami pozitīvu pieredzi. Un, ja jau labākie restorāni ir labi novērtēti no daudziem klientiem un ekspertiem, tad noteikti nebūs vilšanās sajūta, ja izvēlēsies kādu no top restorāniem.

Šoreiz apskatīsim 5 labākos restorānus.

Valtera restorāns

Šefpavārs Valters Zirdziņš 2013. gadā atvēra pats savu restorānu, kurš jau kādu laiku tiek uzskatīts par vienu no labākajiem restorāniem Rīgā. Šis restorāns ir īpašs ar to, ka 90% no izmantotajiem produktiem nāk no vietējiem latviešu zemniekiem. Ja vēlies izbaudīt ēdienus, kas pagatavoti no vietējās produkcijas, tad noteikti jāizvēlas šis restorāns. 

Tā kā tiek pārsvarā izmantoti Latvijā audzēti produkti, tad ir visai loģiski, ka ēdienkarte visu gadu nav vienāda. Šis restorāns atrodas pašā Vecrīgas centrā.

Riviera restorāns

Vidusjūras restorānā Riviera ir iespējams baudīt franču, grieķu un spāņu virtuvi. Šis restorāns noteikti patiks vīna cienītājiem, jo tajā ir iespējams izvēlēties no 450 dažādiem vīniem. Pie jebkura izvēlētā ēdiena varēs atrast piemērotu vīnu. Šis restorāns darbojas jau kopš 2014. gada, un tas ir viens no iecienītākajiem Rīgas centra restorāniem.

Bibliotēka No. 1 Restorāns

Šis ir viens no smalkākajiem un populārākajiem šāda veida restorāniem Rīgā. Salīdzinoši nesen – 2019. gadā – restorāns tika renovēts, un tagad tas ir vēl mūsdienīgāks un stilīgāks. Restorāna pirmajā stāvā ir tāds kā bārs, kur apmeklētāji var baudīt kādu dzērienu pirms maltītes. Un otrajā stāvā atrodas pats restorāns. Restorānā strādā arī profesionāls vīnzinis, kurš var organizēt vīnu degustāciju.

Kaļķu vārti

Slavens restorāns nu jau daudzus gadus. Tas atrodas Vecrīgā, un to zina ikviens vietējais. Restorānam ir moderns interjers ar dažādiem latviskiem akcentiem. Apmeklētājiem ir iespēja baudīt gan tradicionālus latviešu ēdienus, gan arī ko eksotiskāku.

3 pavāru restorāns – Tam labam būs augt

Restorāns, kuru dibinājuši Latvijā pazīstamie šefpavāri Mārtiņš Sirmais, Artūrs Trinkuns un Ēriks Dreibants. Pats restorāns ir iekārtots visai vienkārši, un tajā ir patīkama un mājīga atmosfēra. Arī šajā restorānā gatavo ēdienus no vietējiem latviešu audzētiem produktiem. Šeit var baudīt daudzveidīgu, sezonai atbilstošu virtuvi.