Ikviens, izņemot jūs, ir veicis šīs gvakomolī bieži pieļautās kļūdas

Paskatieties, mēs zinām, jums visiem ir daudz jūtas attiecībā pret gvakamole. Tāpat kā politikā un reliģiju, tas ir jūtīgs temats, kam ir vislabāk pievērsties ar taktiku (vai vēl labāk, ne vispār. Parasti nekad uz pirmo reizi). Bet vai jūs liekat zirņus savā gvakamolī, ir daži neapgrozāmi noteikumi šā Meksikas skavās. Šeit ir visbiežākās no lietām, ko cilvēki salaiž grīstē, veicot to saskaņā ar galveno pārtikas redaktoru (un gvakamole Jedi senseju) Rick Martinez.

Izmantojot nenogatavojošos vai pārmērīgi nogatavojušies avokado

Ideālā pasaulē, mēs visi būtu svētīti ar pilnīgi nogatavojušos avokado, kad mums ir vēlme sagatavot partiju ar gvakamolī. Bet dzīve tāda nav, piemēram,  Martinez iesaka plānot uz priekšu: Lielākā daļa pārtikas veikali pārdot ne-nogatavojušos avokado; pērciet tos pāris dienas iepriekš, un ļaujiet tiem nobriest uz virsmas. Tiem sasniedzot optimālo gatavību, ja tie ir nedaudz padevīgi, bet nav mīksti vai pļuraini. Ar šķipsnu, Martinez ir gatavojis gvakamolī ar nepietiekami nogatavojušiem avokado, bet tas, protams, nav ideālais variants. Turklāt nekad nedrīkst apvienot dažāda līmeņa gatavības avokado. Tekstūra gluži nesavienosies, atstājot jūs ar cietu mazo avokado aisbergu peldošu pļurīgā gvakamolī jūrā. Jūs varat darīt labāk,ko citu, nekā to.

Ne Izmantojot Hāss Avokado

Kad runa ir par gardu krēmveida tekstūru, mums tas saistās ar gvakamolī, tad tur var būt tikai viena šķirne: Hāss, visu avokado karalis. Hass avokado ir bagātāka un koncentrētāka garša nekā citām šķirnēm, piemēram, lielākajiem, bet daudz ūdeņainākajiem – Floridas avokado. Par laimi, ka visbiežāk pieejamie avokado pārtikas preču veikalos, ir tieši Hāss. Tie ir mazāki ar tumši zaļu, oļu mizu.

Ne izgriežot plankumus

Bojāti vai brūni, kā arī mīkstās vietas jūsu avokado nav tā iznīcinātāji (atšķirībā no pelējuma uz maizes, tas  nepiesārņo visu produktu). Taču tas savukārt var pārvērst jūs pārējo gvakamolī par “netīru zaļu purvu,” saskaņā ar Martinez. Pārliecinieties, ka jūsu gvakamolī paliek spoži zaļš, vienkārši

Neizvairoties no virtuves kombaina

Neizniekojiet laiku ņemoties gar virtuves kombainu. Kāpēc padarīt vēl vairāk netīras lietas, kad daudz vieglāk ir to gvakamolī sastampāt pašam? Bez tam, virtuves kombains padarīs jūsu gvakamolī par biezeni. Kaut arī ne visi mīl izteikti gabalainu gvakamolī, tas tomēr nedrīkst būt ar konsekvenci kā zīdaiņu pārtikai. Vienkārši sajauc to bļodā vai vēl labāk, izmanto meksikāņu piestu un piestalu pazīstama kā molcajéte.